Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > شهری - مهر نوشت: رئیس سابق مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: ساز و کار زمین لرزه‌ای که در غرب کشور رخ داده، بسیار به گسل شمال تهران نزدیک است با این تفاوت که در غرب کشور، جمعیت به اندازه تهران فشرده نیست.

نصرالله کمالیان درمورد وقوع زلزله در شهر تهران گفت: ساز و کار زمین لرزه‌ای که در غرب کشور رخ داده، بسیار به ساز و کار گسل شمال تهران نزدیک است و اثراتی که از زلزله در کرمانشاه مشاهده شده نیز در پایتخت دیده می‌شود، با این تفاوت که در غرب کشور، جمعیت به اندازه تهران فشرده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: می توان مقدار تلفات زمین لرزه در تهران را پیش‌بینی کرد اما در صورت بروز حادثه برای مصدومان قریب به 2 میلیون کمبود جا خواهیم داشت.

رئیس سابق مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران، مشکل عمده را کمک رسانی عنوان کرد و افزود: امدادرسانی در تهران بسیار سخت است، در صورت وقوع زمین لرزه با مقیاس بالا، پایتخت به طور قطع قفل می شود و هیچ نوع رفت و آمدی در تهران امکان پذیر نخواهد بود.

کمالیان تصریح کرد: در ماجرایی مثل سقوط هواپیمای نظامی که چند سال گذشته رخ داده بود، از وردآورد کرج تا میدان امام حسین تهران قفل شده بود؛ که این مساله بسیار ساده بود، در نتیجه اگر اتفاقی رخ دهد به هیچ عنوان تردد شهروندان و خودروهای امدادی امکان پذیر نخواهد بود.

وی با بیان اینکه در ستاد مدیریت بحران شهرداری تهران در این زمینه فعالیت می شود، گفت: اما این اقدامات کافی نیست و ارتباط آن‌ها باید با رسانه‌ها بیشتر شود، چراکه در بحث پیشگیری از بحران باید آموزش‌هایی داده شود و فقط نمی‌توان بعد از بحران را در نظر گرفت.

رئیس سابق مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه شهرداری تهران باید برای پایتخت برنامه ریزی کند، تاكيد کرد: کوچه‌های تهران تبدیل به پارکینگ شده است و باید برای اینها تدابیری اندیشیده شود. اگر این معضلات رفع شود، برخی از مشکلات تهران حل خواهد شد.

47234

کلید واژه‌ها : زلزله -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۱۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام‌کرد که با افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه امسال، تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.

به گزارش شانا به‌نقل از ایرنا، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

براساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکی است، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین، ارزش صادرات کشور در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶.۸۵درصد کاهش نشان می‌دهد.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۹.۶۶درصد کاهش داشته است.

چین، مقصد نخست صادرات

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین شامل کشورهای چین، عراق، امارات‌متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸درصد از وزن و ۸۳درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی‌شکل مایع‌شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی بیشترین افزایش را داشتند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین امسال، می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به‌لحاظ وزن ۳۳.۳۸درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • تجارت ایران و هند با رشد ۵ درصدی به ۳۷۷ میلیون دلار رسید
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج‌های پناهندگان از آلمان
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • موج جدید بارش در شمال کشور/ تهران تا کی بارانی است؟
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • مسوولان از ظرفیت نیروهای متخصص و متعهد شمال فارس نیز استفاده کنند